Top Foto Vlaanderen

een beeldbank / fotogalerij met de mooiste plekjes van Vlaanderen

Review Alu-Dibound Saal-Digital

krist hooghe BlogBerichten 26 december 2019
Review-Alu-Dibound-Saal-Digital

Review-Alu-Dibound-Saal-Digital

Onlangs kreeg een uitnodiging van saal-digital voor het testen van een fotoafdruk. Zo gezegd, zo gedaan. Bij Saal-digital kan je terecht voor allerlei hoogwaardige fotoproducten, waaronder fotoboeken en wanddecoratie.

Bestellen

Review Alu-Dibound Saal-Digital-producten

Allereerst moet je dus voor het bestellen van een print de software downloaden en installeren. Eenmaal geïnstalleerd en de software opgestart is, kun je kiezen voor allerlei soorten wanddecoratie. Naast de foto op canvas is er ook nog keuze voor verschillende soorten ali-dibond en acrylglas. Het grootste verschil tussen canvas en dibond of acrylglas is dat deze niet op een doek wordt geprint maar op een hard plaat waardoor de afdrukken scherper zijn. Bij acrylglas komt er nog een glazen plaat bovenop de afdruk. Zelf heb ik gekozen voor een ali-dibond met formaat 75x50cm. Na het kiezen kan je uw foto importeren. Lijntjes tonen aan of de afdruk goed in het kader past. Je kan kiezen tussen verschillende soorten bevestigingen. De software is vrij eenvoudig maar als meer gevorderde gebruiker kun je alle nodige aanpassingen doen om de lay-out naar uw eigen wensen aan te passen.
Het moeilijkste van de bestelling was eigenlijk nog de keuze van de foto. Uiteindelijk heb ik gekozen voor een foto die ik gemaakt heb in Brugge bij de Spiegelrei. Dit is een foto met lange sluitertijd (+2min) waardoor je een optimale reflectie in het water krijgt. Ook krijg je het effect van strepen in de lucht door de wolken die passeren. Dit gecombineerd met de sfeervolle verlichting tijdens het blauwe uurtje op een van de mooiste locatie’s in Brugge zorgt voor een mooi plaatje. De rest van de reeks in Brugge kan je  hier bekijken.

Bestellen en Levering.
Tenslotte is het enkel nog een kwestie van bestellen. Na 15min kreeg ik een mailtje dat de afdruk besteld was. Je krijgt bij elke fase een mailtje van Saal-digital. Dit na de bestelling, na de productie en bij het opsturen van het fotoboek. Boek op dinsdag besteld en op vrijdag lag het al in mijn brievenbus. Dit in een stevige kartonnen verpakking, de print zelf zat bovendien nog een in plastieken folie, dit om het te beschermen tegen stoten en water.

Het product
Ik heb dus gekozen voor een alu-dibound van 75x50cm. Het ophangen gaat vrij makkelijk met de bijgeleverde beugels. De kleuren komen perfect overeen met wat ik had gezien op het beeldscherm. De afdruk is scherp en van uitstekende kwaliteit. Ik kan dus Saal-Digital aan iedereen aanbevelen. Makkelijk om te bestellen, vlotte levering, uitgebreide keuze aan producten en een uitstekende prijs/kwaliteit verhouding.

Review Fotoboek Saal-Digitaal

krist hooghe BlogBerichten 26 december 2019

Jaarlijks maak ik een aantal fotoboeken, één van ons gezin en één van mijn landschaps- en natuurfoto’s. Ik vind het belangrijk om toch regelmatig een fotoalbum te maken, een herinnering aan leuke momenten. Als uw foto’s op uw computer blijven staan dan worden ze niet nooit meer bekeken en geraken ze uiteindelijk ook verloren. Een paar weken terug kreeg ik een mailtje van Saal-Digitaal om een fotoboek te reviewen, Zo gezegd, zo gedaan. Bij Saal-digital kan je terecht voor allerlei hoogwaardige fotoproducten, waaronder fotoboeken en wanddecoratie.

Software.
Allereerst moet je dus voor het maken van een fotoboek de software downloaden en installeren. Eenmaal geïnstalleerd en de software opgestart is, kun je kiezen voor fotoboek en zijn er allerlei soorten fotoboeken. Naast het gewone fotoboek in liggend of staand A4 – A3 formaat, kun je ook kiezen voor een fotoboek met extra dikke pagina’s. Ik heb gekozen voor een A4 liggend formaat met gewone pagina’s. Standaard heb je 26 pagina’s maar je kan makkelijk pagina’s toevoegen tot max 120p. Daarna heb je keuze tussen verschillende soorten covers, in fotopapier of leder. Vervolg kun je kiezen tussen allerlei lay-out’s of ook je eigen lay-out aanmaken. Bestaande of eigen layout aanmaken of aanpassen gaat vrij eenvoudig en makkelijk. Je kan kiezen om 1 of meerdere foto’s op een pagina’s te plaatsen, ook kun je een foto spreiden over 2 pagina’s. Nu kunnen we de foto’s gaan inladen. Vervolgens hoef je enkel de foto’s te gaan slepen in de voorziene fotokaders. Eventueel kun je deze kaders nog gaan aanpassen in grootte. De foto’s kun je nu nog gaan inzoomen of verschuiven. Tussendoor is het makkelijk om het album op te slaan of kan de software ook at random te foto’s in de kaders plaatsen. De software is vrij eenvoudig maar als meer gevorderde gebruiker kun je alle nodige aanpassingen doen om de lay-out naar uw eigen wensen aan te passen.

Review Fotoboek Saal-Digitaal - ontwerp van fotoboek met de software

Bestellen en Levering.
Ben je klaar met het album, kun je overgaan tot de bestelling en het uploaden van de foto’s. Na 15min kreeg ik een melding + mailtje dat het boek besteld was. Je krijgt bij elke fase een mailtje van Saal. Dit na de bestelling, na de productie en bij het opsturen van het fotoboek. Boek op dinsdag besteld en op vrijdag lag het al in mijn brievenbus. Dit in een stevige kartonnen verpakking, het boek zelf zat bovendien nog een in afgesloten plastieken zak, dit om het te beschermen tegen water.

Eindproduct.
Het boek zelf is voorzien van een stevige kaft, de bladen zelf zijn behoorlijk dik. Dit was de standaard versie, je kan ook nog kiezen voor extra dik papier. Het boek is naadloos waardoor je de bladen helemaal open plooien. Dit is zeer goed als je foto’s gespreid hebt over 2 bladzijden, zo loopt de foto mooi door over de bladzijden. Ik had gekozen voor een matte afwerking, een persoonlijke keuze omdat ik vind dat de foto’s dan beter uitkomen. De foto’s zijn scherp en de kleuren komen perfect overeen met de foto’s die ik had doorgestuurd.

Vlaamse Velden – Flanders Fields

een mistige ochtend langs de Leie in Kortrijk

Menen

krist hooghe BlogBerichten, Shop, Steden 25 december 2019
Long Exposure Belfort Mene